Gastouderopvang

Bij gastouderopvang Het kleine girafje draait het om spelen en samen plezier maken. Binnen dat kader zorg ik voor structuur en regelmaat, doormiddel van een dagindeling stimuleer ik, niet alleen de ontwikkeling van baby, dreumes, peuter en kleuter, maar zorg ik er ook voor dat de kinderen hier een leuke dag beleven. Dat ze zich hier veilig en vertrouwd voelen, zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen in hun eigen tempo. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de taalontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling.
Er wordt gebruikt gemaakt van diverse ontwikkelingsmaterialen, creatieve materialen en speel- en spelmaterialen.

DSC_0834

Het kleine girafje heeft een ruime woonkamer en een volledig afgesloten ruime tuin. Deze bestaat uit een gedeelte met tegels, waar met fietsjes gespeeld kan worden, daarnaast is er een groot grasveld.
De kinderen kunnen voetballen, van de glijbaan glijden, of gewoon lekker even rennen, ook is er een schommel en een trapoline aanwezig. Naast dat er altijd genoeg tijd en ruimte is om lekker te spelen, is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar de kinderboerderij, speeltuin of de eendjes.

Uiteraard voldoen alle ruimtes aan de gestelde eisen ten aanzien van kinderopvang.

 

Handig om mee te nemen

  • Baby- of borstvoeding
  • Fles(sen) en/of een beker
  • Potjes met fruithapjes en/of groente hapjes (tegen vergoeding kan er mee gegeten worden)
  • Slabbetjes/hydofiel
  • Luiers
  • Billendoekjes
  • Billencrème
  • een slaapzak en/of pyjama
  • een knuffel(doekje) en/of speen
  • Schone kleertjes (rompertje, shirtje, broekje/rokje, jurkje en sokjes/maillot/legging)

Het is ook mogelijk om bovenstaande in de opvang achter te laten in een voor uw kind gereserveerd mandje .

 

Het opvangboek

opvangboekjeHet opvangboek is een boekje waarin, elke dag belevenissen, vorderingen en gebeurtenissen worden opgeschreven. Dit boekje wordt bij het ophalen van uw kind meegegeven, waardoor u niets hoeft te missen in de ontwikkeling van uw kind. Op deze manier heeft u ook de mogelijkheid om belevenissen, vorderingen en gebeurtenissen in dit boekje op te schrijven. Naast dit boekje is er natuurlijk ook altijd persoonlijk contact, vaak wordt het kind opgehaald door één ouder, hierdoor blijven beide ouders of verzorgers op de hoogte.Ik vind het belangrijk ouders ruimte te bieden voor de uitwisseling van informatie, verwachtingen en opvoedingsideeën. Ik neem de tijd voor u, bij het brengen en ophalen om samen de dag door te spreken.Voor mij is persoonlijk contact een vanzelfsprekendheid. Evenals, dat ik als vakkundige en betrokken gastouder kan inspelen op de individuele behoeften van ouders en kind.

Indien u een gesprekje wilt met mij om even uitgebreider over uw kind te praten, dan kunt u dit bij mij aangeven en plannen we een afspraak.
Gedurende de opvang staat het altijd vrij even contact op te nemen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

 

Wennen

Een kind heeft altijd tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuw persoon. Ook voor u als ouders/verzorgers kan het moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Uw kindje kan voor de aanvang van de opvang een paar uurtjes in overleg komen wennen.

 

Slapen

Duoslaper

Voor elk kind is er een bedje. Het slapen gebeurt volgens het ritme dat uw kind. Ieder kind slaapt in een schoon bed, met schoon beddengoed. Na het slapen wordt het bedje verschoont, zodat ook het volgende kind in een schoon en fris bed slaapt.

 

 

 

 

 

 

Indien uw kind ziek is of ziek wordt tijdens de opvang
zieke giraf

Als een kind koorts heeft hoger dan 38,5 graden, wordt er contact met u opgenomen en overlegt over de opvang.
Als de groepsbezetting het toelaat en uw kind zich goed genoeg voelt, is het mogelijk om de opvang door te laten lopen.Als uw kind zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, zal uw kind wel opgehaald moeten worden.

In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder altijd een formulier in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen.
Kan uw kind een dag niet komen, wegens ziekte dan dient u dit aan ons door te geven.

Betaling blijft bij ziekte verschuldigd aan de gastouder.

 

Halen en brengen van het kind

Een goed contact met ouders vind ik heel belangrijk. Een open communicatie is nodig om goed samen te werken. Als we elkaar goed op de hoogte houden van het wel en wee van uw kind, dan kunnen beide partijen de beste zorg bieden. Samen hebben we het beste voor met uw kind.

Het kind wordt door de ouder(s) gebracht en gehaald. Indien een derde door de ouder wordt ingeschakeld, wordt ik  hier tijdig over geïnformeerd en worden hier vooraf mondelinge afspraken over gemaakt.Comments are closed.